Zoeken

Nieuwe pensioenregels gaan waarschijnlijk in op 1 juli 2023

20-10-2022

Op 1 januari 2023 zouden de nieuwe pensioenregels ingaan. Maar de Tweede Kamer heeft meer tijd nodig voor de behandeling van de Wet toekomst pensioenen. Daarom heeft minister Carola Schouten laten weten dat de nieuwe pensioenregels waarschijnlijk vanaf 1 juli 2023 gaan gelden.

Op dit moment bespreekt de Tweede Kamer de nieuwe regels voor pensioen. Na behandeling in de Tweede Kamer gaat de conceptwet nog naar de Eerste Kamer.

Wij gaan door met de voorbereidingen

Als de nieuwe pensioenregels er zijn, maken de werkgevers en vakbonden afspraken over de nieuwe pensioenregeling. Wij helpen ze daarbij. We waren al begonnen met de voorbereidingen en we gaan gewoon door.

Er verandert nu nog niets voor u

Voor u verandert er voorlopig niets.

Heeft u pensioen of bouwt u nog pensioen op in Pensioenkring GE Nederland, Pensioenkring 2, Pensioenkring Eastman, Pensioenkring Holland Casino of Pensioenkring TotalEnergies Nederland? Dan verandert er pas wat voor u als de nieuwe pensioenregeling ingaat. Natuurlijk houden we u in de tussentijd wel op de hoogte.

Heeft u pensioen in Pensioenkring Douwe Egberts, Pensioenkring SVG of Pensioenkring Ballast Nedam? Wij zijn bezig om te bekijken hoe de regels voor uw bestaande pensioen uitpakken. We wachten het wetsvoorstel af en houden u op de hoogte.

Wilt u weten wat er tot nu toe is gebeurd en hoe de planning er verder uitziet? Bekijk dan onze themapagina over het nieuwe pensioenstelsel.