Zoeken

Karin Roeloffs benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Stap

10-07-2019
blog_maatschappelijk_discussie_pensioenstelse

De Vergadering van Belanghebbendenorganen (VvBO) van Stap heeft Karin Roeloffs benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Stap. Zij vervangt Jan Overmeer per 1 juli 2019. Jan Overmeer heeft bij zijn benoeming als lid van de Raad van Toezicht gemeld dat hij voor 1 zittingstermijn beschikbaar was. Zijn zittingstermijn liep op 1 juli 2019 af. De Raad van Toezicht van Stap bestaat per 1 juli 2019 uit Jacques Moors (voorzitter), Karin Roeloffs en René Vermeirssen.

Ervaren professional met een financiële achtergrond

Karin Roeloffs heeft een lange staat van dienst in de financiële sector. Haar specialisaties liggen specifiek op het snijvlak van beleggingen, governance en risicomanagement.  Van 2011 tot 2018 was zij werkzaam als partner bij Mercer waar zij leiding heeft gegeven aan het Investments team in Nederland. Mevrouw Roeloffs heeft daarvoor gewerkt bij APG Asset Management waar zij hoofd was van het Client Portfolio Management team. Tijdens haar lange loopbaan bij ABN-AMRO is zij werkzaam geweest in de divisies Investment Banking en Asset Management. Mevrouw Roeloffs is afgestudeerd als econoom.

De VvBO kijkt uit naar een prettige samenwerking met Karin Roeloffs

De voorzitters van de Belanghebbendenorganen van Stap hebben zitting in de VvBO. Eén van de taken van de VvBO is het benoemen van leden van de Raad van Toezicht en het Bestuur. De Raad van Toezicht van Stap legt verantwoording af aan de VvBO. De VvBO heeft mevrouw Roeloffs benoemd tot lid van de Raad van Toezicht. Voorzitter van de VvBO Leo Witkamp: “Wij danken Jan Overmeer voor zijn inzet voor Stap en de constructieve samenwerking in de afgelopen jaren. Wij zijn verheugd dat we Karin Roeloffs mogen verwelkomen in de Raad van Toezicht. Met haar kennis en ervaring verwachten wij dat zij in haar rol als toezichthouder zal bijdragen aan de beheerste groei van Stap in de komende jaren. De VvBO kijkt uit naar een prettige samenwerking”.

Raad van Toezicht verheugd met benoeming

De Raad van Toezicht is verheugd met de benoeming van Karin Roeloffs. Voorzitter van de Raad van Toezicht Jacques Moors: “Wij zijn blij dat wij met Karin Roeloffs een waardige opvolger krijgen van Jan Overmeer. Met haar kennis en ervaring in de financiële sector is Karin een waardevolle aanwinst voor onze Raad van Toezicht. Als Raad van Toezicht zijn we klaar voor de verdere groei van Stap. Wij willen verder Jan Overmeer bedanken voor de waardevolle bijdragen die hij heeft geleverd aan het succes van Stap in de afgelopen jaren.”

Bestuur heet Karin Roeloffs welkom en bedankt Jan Overmeer

Bestuursvoorzitter Huub Popping: “Het bestuur van Stap heet mevrouw Karin Roeloffs van harte welkom als nieuw lid van de Raad van Toezicht van Stap. Wij kijken uit naar een plezierige samenwerking de komende jaren. Het Bestuur van Stap is de heer Jan Overmeer dankbaar en erkentelijk voor zijn belangrijke rol bij de oprichting van Stap en de groei van Stap in de eerste jaren van haar bestaan.”