Zoeken

‘Bedrag in één keer’ weer uitgesteld

18-07-2023

De invoering van het ‘bedrag in één keer’ is weer uitgesteld. De ingangsdatum van 1 januari 2024 is niet haalbaar. De nieuwe pensioenkeuze gaat op z’n vroegst in op 1 juli 2024. Dat maakte de overheid op 5 juli bekend.

10% in één keer opnemen op uw pensioendatum

Met het ‘bedrag in één keer’ kunt u in één keer maximaal 10% van uw opgebouwde pensioen opnemen. Dit kan alleen op het moment dat u uw pensioen laat ingaan.

Waarom is de invoering uitgesteld?

De Tweede Kamer wilde de nieuwe pensioenkeuze voor de zomervakantie behandelen. Dat is niet gelukt. Pensioenfondsen hebben 6 tot 9 maanden nodig om iedereen goed te informeren. Daardoor is invoering op 1 januari 2024 niet meer haalbaar.

Nieuwe keuze gaat op z’n vroegst op 1 juli 2024 in

Eerst moet de Tweede Kamer het wetsvoorstel goedkeuren. Daarna moet de Eerste Kamer dat nog doen. De nieuwe wet voor bedrag in één keer gaat op z’n vroegst op 1 juli 2024 in. We houden u natuurlijk op de hoogte.

Wilt u gebruikmaken van het ‘bedrag in één keer’? Dan is het vervelend dat deze nieuwe pensioenkeuze steeds uitgesteld wordt. Ook de datum van 1 juli 2024 is niet zeker. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op. Ons team staat voor u klaar om u te helpen met uw pensioenkeuzes.