Zoeken

Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023, Eerste Kamer akkoord

31-05-2023

De Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. De Eerste Kamer heeft hiervoor op 30 mei groen licht gegeven. Vanaf 1 juli 2023 kunnen pensioenfondsen zich verder voorbereiden op de overgang op de nieuwe regels voor pensioen want dan start de transitie fase. Op uiterlijk 1 januari 2028 moeten de nieuwe pensioenregelingen klaar zijn.

Pensioenfondsen krijgen één jaar extra tijd

Pensioenfondsen krijgen één jaar extra voor de overgang naar de nieuwe regels. Dit heeft minister Schouten toegezegd aan de Eerste Kamer. De nieuwe pensioenregelingen moeten er nu uiterlijk op 1 januari 2028 zijn. Eerder was dit 1 januari 2027.

We zijn al begonnen met de voorbereidingen

Met een aantal pensioenkringen van Stap zijn we al in gesprek over de overstap naar de   nieuwe pensioenregeling. We zijn al begonnen met de voorbereidingen en helpen hen bij het maken van keuzes.

Er verandert nu nog niets voor u

Voor u verandert er voorlopig niets. Dat gebeurt pas als de nieuwe pensioenregeling ingaat. Dat zal ergens in de periode van 1 januari 2024 tot uiterlijk 1 januari 2028 zijn. Natuurlijk houden we u op de hoogte. En we geven u inzicht in de verschillen tussen uw oude en uw nieuwe pensioen.

Ook houden we u als deelnemer van Stap graag op de hoogte via de nieuwsbrief. Daarvoor hebben we uw e-mailadres nodig. Ontvangt u onze nieuwsbrief nog niet, dan missen we uw e-mailadres. Fijn als u deze aan ons doorgeeft. Ga naar de website, log in met uw DigiD en ga naar ‘Mijn Profiel’, en vul daar uw uw e-mailadres in.

Wilt u weten wat er tot nu toe is gebeurd en hoe de planning er verder uitziet? Bekijk dan onze themapagina over het nieuwe pensioenstelsel.