Zoeken

Wie is Stap

Wij zijn Stap: het eerste en grootste Algemeen Pensioenfonds van Nederland. U kunt bij ons terecht voor uitstekende uitvoering van uw pensioenregeling tegen een eerlijke prijs. 

Stap is een stichting. Net zoals alle bedrijfstakpensioenfondsen en ondernemingspensioenfondsen. We zijn met financiële ondersteuning van Aegon opgezet. Met zo'n kapitaalkrachtige partner kunnen we garanderen dat we er voor de lange termijn zijn. Kiezen voor Stap is dus kiezen voor toekomstbestendigheid.

Het eerste en grootste Algemeen Pensioenfonds

Stap is opgericht in 2016. In de afgelopen jaren heeft Stap bewezen een serieus alternatief te zijn voor pensioenfondsen en werkgevers die op zoek zijn naar een betrouwbare partner voor de uitvoering van de eigen pensioenregeling. Wij werken samen met ijzersterke uitbestedingspartners, te weten TKP Pensioen en Aegon Asset Management.

Wij regelen het pensioen voor meerdere werkgevers uit verschillende branches. Inmiddels voert Stap het pensioen uit voor vele organisaties en deelnemers. 

Bekijk hier de verschillende pensioenkringen, waarvoor wij het pensioen uitvoeren.

Onze organisatie

Stap heeft een deskundig bestuur en een raad van toezicht. Er is veel kennis en ervaring aanwezig, ook in het bestuursbureau. Daarnaast heeft iedere pensioenkring binnen Stap een belanghebbendenorgaan. Op die manier is de medezeggenschap geregeld. Lees meer over onze organisatie.

De deelnemer staat centraal

Bij Stap staat de deelnemer centraal. Wij zorgen op een stabiele en betaalbare manier voor het inkomen voor later. We communiceren persoonlijk, helder en zo veel mogelijk digitaal.

Wij maken pensioen voor iedereen zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk. Onze deelnemers hebben altijd inzicht in hun pensioen, via hun eigen pensioendashboard op onze website.

Wij staan voor uitstekende pensioenuitvoering 

Onze klanten verdienen de beste en meest innovatieve pensioenuitvoering. Daarbij zoeken we het beste evenwicht tussen het pensioenresultaat, de kosten, uw gemak én de kwaliteit van onze dienstverlening.

Wij zijn klaar voor de toekomst

Stap is klaar voor de toekomst, ook voor de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Want, uiterlijk in 2027 moeten pensioenfondsen en pensioenkringen voldoen aan de eisen van de Wtp. Ook hiervoor bent u bij ons in goede handen.

U kunt ervoor kiezen om eerst de overgang naar Stap te maken. En daarna bij ons ‘in te varen’ naar een nieuw pensioencontract. Dat geeft u de tijd om alle opties rustig af te wegen. Maar andersom kan natuurlijk ook. Dat is aan u. Wij bieden de mogelijkheid om met de in het verleden opgebouwde aanspraken achter te blijven in de FTK-omgeving. Daarnaast bieden wij een Flexibele premieregeling (FPR) en Solidaire premieregeling (SPR). Kortom: wij bieden alle mogelijke opties, ook combinaties van opties, en helpen u ook graag om de beste keuze én volgorde te bepalen.

Zorgeloze transitie

Als pensioenfondsbestuurder heeft u jarenlang de verantwoordelijkheid gedragen voor de goede zorg voor uw deelnemers. Logisch dat u erop wilt vertrouwen dat dit bij een overgang naar Stap minstens net zo goed geregeld is. Dat begrijpen wij heel goed. De transitie pakken we daarom zorgvuldig en op een projectmatige manier aan. De kernwoorden daarbij zijn flexibiliteit, oplossingsgerichtheid en gezamenlijkheid.

Tevreden klanten gingen u voor

Inmiddels hebben al meerdere werkgevers en pensioenfondsen een zorgeloze overstap naar Stap mogen ervaren. 

Overnemen huidig beleid en beleggingen

Binnen een eigen pensioenkring heeft u de mogelijkheid om zowel uw huidige beleggingsbeleid als uw huidige beleggingen mee te nemen. Wel zo fijn als het pensioenfonds daar jarenlang veel tijd en aandacht aan heeft besteed.

Onze fiduciair manager (Aegon Asset Management) kan, na een zorgvuldige analyse, de huidige beleggingen overnemen en zal deze vervolgens monitoren. 

Ook het overnemen van de onderliggende stukken behoort tot de mogelijkheden. Dankzij het flexibele platform van onze fiduciair manager kunnen we alle kanten op. Dat is niet alleen een geruststellende gedachte, maar scheelt ook in de transactiekosten.

Optimaliseren

Tegelijkertijd zullen we het niet nalaten om te kijken of we de portefeuille kunnen optimaliseren. Zolang het maar in het belang is van de deelnemer. En mochten we het strategische beleid willen wijzigen? Dan heeft het belanghebbendenorgaan altijd nog een goedkeuringsrecht. Zo blijft u medezeggenschap houden.  

Weet u waarom u voor ons zou kiezen of wilt u graag meer informatie? Neem contact op met Heiko Hoogendijk. Samen bespreken we de mogelijkheden.