Zoeken

Vierde themadag voor BO-leden in teken van Pensioenakkoord

29-01-2021

Stap organiseerde op 27 januari 2021 de vierde themamiddag voor leden van de Belanghebbendenorganen van de pensioenkringen. Deze stond in het teken van het pensioenakkoord.

Vanwege de coronamaatregelen was het een digitale themadag. De themadag begon met een presentatie van Gerard Frankema waarin de belangrijkste onderwerpen uit het wetvoorstel voor het nieuwe pensioenstel werden behandeld. Vervolgens werd onder begeleiding Brahim Bakayan op een interactieve manier van gedachten gewisseld over de gevolgen van het pensioenakkoord.

Jelle Merkus nam de leden van het Belanghebbendenorganen mee in de voortgang van het project dat Stap in 2020 is gestart om tijdig en geruisloos de overgang naar het nieuwe pensioenstel te realiseren. Na een korte pauze behandelde Catharien Hamerslag het belang van goede activerende (pensioen)communicatie en hoe dat straks in het nieuwe pensioenstelsel toegepast kan worden.

We kijken terug op een geslaagde en informatieve themamiddag. De reacties van de leden van de Belanghebbendenorgaan na afloop waren zeer positief. We kijken uit naar de volgende themamiddag!