Zoeken

Financiële situatie Pensioenkring Douwe Egberts goed genoeg om toeslag in te halen

03-02-2022

De financiële situatie van Pensioenkring Douwe Egberts is goed genoeg om de pensioenen zo te verhogen dat we de volledige stijging van de prijzen kunnen goedmaken. In december zijn de deelnemers en gepensioneerden geïnformeerd dat we de pensioenen per 1 januari met 2,57% konden verhogen. De finaniële situatie van de pensioenkring is zo goed dat we ook gemiste toeslag uit het verleden kunnen inhalen.

Aanvullende verhoging

De afgelopen jaren konden we de pensioenen vaak slechts gedeeltelijk of niet verhogen met een toeslag. Omdat prijzen stijgen en geld minder waard wordt (inflatie), liepen onze deelnemers een achterstand in koopkracht op. Het gaat nu financieel zo goed met Pensioenkring Douwe Egberts dat we iets van die achterstand kunnen inhalen. We beginnen dan bij het begin. We gaan de gemiste toeslag van 1 januari 2012 voor een deel inhalen.

Hoeveel is de verhoging?

Voor de mensen die op 1 januari 2012 gewezen deelnemer (niet meer in dienst van de werkgever) of gepensioneerde waren, halen we een toeslag van 0,21% in. Dit komt dus bovenop de verhoging van 2,57% die per 1 januari 2022 is toegekend. 

Voor de mensen die op 1 januari 2012 actieve deelnemer waren (in dienst bij de werkgever of arbeidsongeschikt) halen we een toeslag van 0,08% in. De reden dat deze mensen een lagere aanvullende verhoging ontvangen is dat zij minder toeslag hebben gemist. Er was namelijk een toeslagdepot waar de actieve deelnemers een aanvullende verhoging uit ontvingen.

In februari ontvangen de deelnemers en gepensioneerden een brief over de hoogte van de inhaaltoeslag die voor hen geldt.