Zoeken

Erno Kleijnenberg vertrekt bij Stap APF

11-10-2017

Voorzitter Erno Kleijnenberg van Stap Algemeen Pensioenfonds legt zijn functie neer. Zijn beoogd opvolger doorloopt momenteel de toetsingsprocedure bij de Nederlandsche Bank

Stap APF was vorig jaar het eerste algemeen pensioenfonds in Nederland. Stap biedt een oplossing voor pensioenfondsen die niet zelfstandig verder kunnen of willen gaan. Ook ondernemingen die een pensioenregeling willen in een pensioenfondsomgeving, kunnen terecht bij Stap. Onder Kleijnenbergs voorzitterschap brachten diverse fondsen en ondernemingen hun pensioenregeling onder bij Stap APF.

Flinke successen
Erno Kleijnenberg: “Ik ben er trots op dat ik de eerste voorzitter van het Stap-bestuur heb mogen zijn. We hebben pioniersarbeid verricht en dat vond ik geweldig leuk. Door de groei van Stap verandert de aard van de werkzaamheden en die zijn steeds lastiger te combineren met mijn andere werkzaamheden. Stap APF staat er goed voor, ik verlaat het bestuur met een gerust hart.”

In een gezamenlijke reactie laten het bestuur en de raad van toezicht weten het vertrek van Kleijnenberg te betreuren maar wel te respecteren. “Erno is van grote waarde geweest voor Stap APF. We hebben onder zijn voorzitterschap flinke successen geboekt. We gaan hem missen.” Zodra de Nederlandsche Bank akkoord is met de benoeming, maakt Stap APF de nieuwe voorzitter bekend.